Sunday, 3 July 2011

Rider Fixie lagi...

hari ini hari paling best dan n\meriah kat yong peng bila budak-budak fixie dan bmx parit raja turun yong peng.macam-macam terjadi masa kita orang ride.ada yang gantang rosak lah,macam-macam ragam ada.ada yang tertongeng depan aku pun ada,paling teruk leader fixie parit raja lah.nak tunjuk hero malaya,jatuh tertongeng terus sampai luka-luka.rim fixie bengkok.so terpakse pikul basikal nye naik moto,itu nasib baik ada orang nak nak tolong, but the way tq bro yang tolong ur..bila kita orang sampai yong peng,kita orang lepak kat yong peng,repair-repair basikal masing-masing..paling best time balik-balik tepung lah..hari jadi budak fixie yong peng memang best..meriah gile time ur..semua orang kat dataran ur tengok..





budak-budak BMX dan FIXIE



time baling-baling tepung..



MERIAH KALI NIE KORANG MEMANG BEST..

sampai sini lah mohd seth nak bagi tahu kisah petang tadi..penat type nie..hehehe
Bye
Salam...

Sunday, 26 June 2011

kayuhan

hari ini memang penat bagi aku,sebab kayuh basikal dari Yong Peng - Parit Raja - Batu Pahat - Yong Peng.
memang penat tapi best walaupun banyak masalah.. macam- macam ragam ada budak- budak ni.kaki semua kengkang jerk sebab kayuh basikal..




kita orang bersarapan pagi sama kat parit raja.
mamak !!
Roti canai satu.teh tarik satu.


basikal rosak terpaksa angkat basikal nye sebab tak ada kedai basikal.
terima kasih mock... :D


Bila dah penat lepak-lepak sekejap...



Akhir nye sampai jugak kita buat kayuhan ini..
next month aku akan buat pergi kluang pulak okey..


TAMAT

Saturday, 18 June 2011

ride fixie.

Hari ini hari yang penat buat budak-budak fixie kat yong peng,aku ajak dia orang ride pergi parit yanni sebab aku nak test boleh ker tak ride. nampak  nye boleh walaupun ada berape problem basikal dia orang ur.tapi dah okey.memang best bila ride fixie ramai-ramai.aku nak budak-budak kat yong peng naik basikal fixie dari naik motor ur.jangan jadi rempit,bahaya itu.hehehehe
dan next week aku plan nak pergi ayer hitam pulak,dan seterus nye lagi jauh k..aku harap budak-budak yong peng maju untuk kebaikan k.. peace!!



bila dah penat terbongang r apa lagi.rest jap..relax-relax...



MAK KITA ORANG CAKAP FIXIE ITU ADA GAYA

Saturday, 21 May 2011

monkey.

nie beruk kat belakang rumah aku.beruk nie tak geti duduk diam,asyik terloncat2 jerk kerja nye.garang pulak ur.
monkey dengan beruk sama ea? my babyucuk suka monkey sebab dia kata comel macam dia? tapi boleh lah sama comel.heee... bro sayang sis.. <3

Sunday, 15 May 2011

Fixie

Yes!!! akhir nya sempurna,aku dah dapat fixie. best juga naik basikal walaupun semput tercugap-cugap sebab kan penat,yela mana tak nya dah lama gila tak naik basikal.ramai budak pinjam fixie aku. walaupun tak mahal mana an.dah lama aku cari basikal ur akhir nye jumpa juga.HEHEHHEE..
sekarang aku ada fixie dan icon . harap2 dapat kereta pulak HEHEHE..


Dah lama aku tak update kan.bukan apa cuma tak ada cerita nak di kongsi kan dengan kau orang.ramai budak2 tanya asal tak update.dah tak ada cerita nak buat macam mana an.k lah aku tak ada pape nak cerita nie nak main game pulak.HAHAHA.. babai .... <3

Saturday, 23 April 2011

Belajar masak

hai.....
hari ini seth belajar masak ayam masak asam pedas,heeeee.saja2 kacau my mum masak.hohohoho okey lah.
first sekali bahan2 nye ialah..

1.bawang merah sebiji
2.bawang putih 3 ulas
3.kunyit hidup sedikit
4.lada kering segemgam
5.ayam seekor
6.daun kesum
7.asam jawa


Pertama sekali seth blander bahan2 rempah nye dahulu ea...masuk kan bawang merah,bawang putih,kunyit hidup dan lada kering.blander ur bia betul2 ea bagi lumat2.selepas rempah tadi yang diblender ur dah siap.kita potong ayam ur kecik2 ea.tak kan lah nak masuk kan sekor ayam ur besar sangat susah nak gaul nanti.hehehee..selepas kita potong ayam ur kita perlu rebus ayam itu selama 15minit ea..letak garam sedikit masa rebus ayam itu ea.selepas 15 minit baru kita start campur semua bahan2 tadi .
first sekali pilih periuk mana nak guna,jangan periuk nye bocor sudah okey,(tak kan buruk sangat dapur korang sampai periuk pun bocor :D)selepas dapat periuk yang sesuai kita masuk kan minyak sedikit dan tunggu panas ea. selepas itu masuk kan rempah yang kita blander tadi.lepas itu tumis bagi naik bau dan masuk kan air sedikit sahaja dahulu.bagi bahan2 tadi yang kita masuk kan itu betul masak.kita akan masuk kan ayam yang kita rebus tadi ea.amik ayam nye sahaja jangan amik air nye okey.. :)
selepas itu gaul2 dan masuk kan air,tapi ingat jangan lah letak air penuh2 sangat ,agak2 okey bagi korang okey .dan masuk kan daun kesum ,jangan lah banyak2 sedikit sahaja ea..akhir sekali tunggu sampai masak.agak2 korang dah rasa masak mati kan lah api dapur korang itu.. selamat mencuba tak tahu kalau korang buat jadi or tak..hehehehe..sendiri mau ingat lah . :D

Monday, 18 April 2011

Kawan baru


Hai semua,heeee,seth dapat kawan baru nama nye bella.dia tua sikit dari seth.seth kenal dia dari member2.dia nie okey lah.tp agak cerewet.hehehhee..minggu lepas dia dapat baby baru.bukan dia yang mengandung tapi mak dia.hohoho..so semalam seth  ajak dia lepak kopitiam.kira nie date lah an.tapi macam biasa jep tak ada beza pun.seth dengan dia kawan secara senyap2 sebab dia ni 1 tempat kerja dengan seth so tak nak lah orang tahu dan gosip2 lagi pun kita orang kawan je tapi akhir nye kantoi jugak semalam ada someone nampak seth dengan bella pergi kopitiam. bergosip 1 kilang ur cakap yang seth ni couple dengan dia tapi tak pun lagi pun seth belum ready nak couple.. heeee....itu jep nak kongsi.. :)